Op reis met je hond? Zo begin je eraan!

Leuk, met je trouwe viervoeter op vakantie! Snel even op de achterbank en vertrekken maar? Hold your horses, of doggies beter gezegd. Want je beste vriend mag dan wel enthousiast zijn om stante pede te vertrekken, je treft beter enkele voorbereidingen. Met de volgende tips komt je hond tijdens de heen- & terugreis én het verblijf niets tekort. 

Vóór de reis

  1. Laat je hond enkele weken op voorhand al wennen aan de auto en de bench. Zo is de kans groter dat die onderweg naar de Ardennen of Spaanse costa’s ook rustig blijft.
  2. Leg zo’n maand voor je verlof een dierenartsafspraak vast voor de nodige vaccinaties, ontworming, vlooien- & tekenbehandeling en eventuele hulpmiddeltjes tegen reisziekte.
  3. Dubbelcheck even bij de camping of het hotel of je hond welkom is. En is de tuin van het vakantiehuisje goed omheind?
  4. Uiteraard neem je hondenvoer, mandje en andere dagelijkse benodigdheden mee. Denk echter ook aan minder voor de hand liggende zaken, zoals het Europees paspoort en een grondpin.

 

Tijdens de reis

  1. Jippie, tijd om te vertrekken! Klik de hond veilig vast met een hondentuig en vastkliksysteem. Zit je grote vriend beter in de koffer, maar is die daar zelf niet van overtuigd? Dan ben je het best af met een scheidingsrooster tussen de passagiersbank en kofferruimte. De rubberen koffermat van Opel beschermt de bekleding van je koffer tegen de nagels, haren en onverteerde maaginhoud van je hond.
  2. Net zoals de chauffeur strekt je hond ook best elke twee à drie uur zijn pootjes. Leg de leiband en poepzakjes dus niet te ver weg. Voorzie ook water en hondensnacks voor onderweg, zeker als je hond wagenziek is.
  3. Net zoals jij vindt je hond het niet fijn als je auto te warm of te koud is. Stel de temperatuur van de airco of verwarming dus goed af en voorzie op zonnige dagen sunshades. Dat je je hond nooit alleen in de auto achterlaat, hoeven we je niet meer te vertellen.
  4. Houd ramen gesloten. Zo krijgen stofdeeltjes en insecten niet de kans om zijn ogen en neusgaten te verkennen.

Tijdens het verblijf

  1. Aangekomen? Laat je huisdier wat water drinken en maak meteen een lange wandeling met je hond. Zo kan die wat energie kwijt na de lange rit en leert die de nieuwe omgeving kennen.
  2. Wil je op je gemak de auto uitladen? Toon je hond dan waar zijn slaapplekje is en houd hem daar. Na een lekkere maaltijd voelt die zich vast een beetje meer thuis.

 

Nog een laatste dubbelcheck voor je op vakantie vertrekt of alles laten nakijken wanneer je weer thuis komt? Neem contact op met een Opel dealer in je buurt!