HOE PARKEER JE BEST BIJ DE LUCHTHAVENParkeren aan de luchthaven: de do’s & don’ts.

Budgetvriendelijk op reis? Dan zoek je toch gewoon online naar goedkope vliegtickets, een voordelig verblijfplekje en de leukste betaalbare restaurantjes. Maar voor het zover is, moet je nog wel op de luchthaven geraken. En je wagen daar een weekje parkeren, betekent al meteen een flinke hap uit je vakantiebudget. Of toch niet?

Neem de korte wandeling erbij

Het klopt dat de parkings recht tegenover de inkomhal van de luchthaven vaak bijzonder prijzig zijn. Maar gelukkig zijn er ook heel wat goedkopere alternatieven, die je toelaten om je geld uit te geven aan veel leukere dingen. Wil je toch absoluut tot aan de vertrekhal rijden en je wagen daar laten staan tijdens je vakantie? Rijd dan even voorbij de dichtstbijzijnde parking. De meeste luchthavens hebben immers meerdere parkeerzones, met verschillende tarieven. Zo kan je op Brussels Airport parkeren vanaf € 54 per week, als je voor de voordeligste parking kiest. Een gratis shuttlebusje brengt je dan tot aan de vertrekzone. Je kan alle tarieven hier bekijken.

Waarom geen kleinere luchthaven?

De luchthaven van Zaventem is natuurlijk de grootste van België (FR versie: België en Luxemburg), maar er zijn nog heel wat alternatieven. Het voordeel van kleinschalige luchthavens is dat hun parkeerbeleid vaak een pak voordeliger is. Brussels South Charleroi Airport hanteert bijvoorbeeld goedkope tarieven voor wie bereid is 20 minuutjes te lopen of een shuttle te nemen. Bekijk de verschillende tarieven hier. Ook de luchthaven van Luxemburg werkt met verschillende goedkope tarieven, die van Luik gebruikt dan weer een vast tarief dat je hier kan checken.

Aan de luchthaven van Deurne (Antwerpen) betaal je € 10 euro per dag met een maximum van € 90 voor de eerste 24 dagen. Is de luchthaven van Eindhoven voor jou handiger? Op Eindhoven Airport gelden verschillende parkeertarieven, allemaal op korte wandelafstand van de vertrekhal. Je kan hier online een plaatsje reserveren aan een voordeeltarief. In de nabijheid van de luchthaven zijn bovendien nog heel wat particuliere parkings die met shuttlediensten werken, waar je nog goedkoper af bent. Kijk hier voor een overzicht.

Voor een compleet beeld van de parkings in bijna alle Europese luchthavens, kan je terecht op de website van AlloPark. Hier kun je bovendien online een plek reserveren aan een extra interessante prijs.